info@megaakustik.mk

Помош за борбата со КОВИД-19

Во исклучително тешкото време што го живее светот денес и изминатите неколку месеци, борбата да се сочува здравјето претставува императив за секое општество, поединец, семејство и компанија. Во таква борба, покрај здравствениот систем, треба да учествуваме сите, па затоа општествената одговорност е клучна и неопходна. Препознавајќи ја оваа потреба, „Мега“, заедно со партнерите „Акустик“, „Голден арт“ и „Греемак груп“, успешно реализира донација на 85 неинвазивни респиратори, како и 24 кислородни концентратори, за потребите на здравствениот систем на државата.
Веруваме дека од оваа бура ќе излеземе посилни и подготвени со заеднички сили да се соочиме со сите потенцијални предизвици.